"Actueel"

Deltacommissie publiceert in Nature GeoScience

03 juli 2009
Onder de titel 'Dutch Coasts in Transition' is op 30 juni 2009 in Nature GeoScience een artikel verschenen van Prof Dr. Pavel Kabat en enkele andere leden van de Deltacomissie. Het artikel beschrijft de visie van de Deltacommissie op de lange termijn bescherming van de Rijn en Maas Delta's en de Noordzeekust. Klik hier voor de introductie in het Engels en een link naar het volledige artikel (gratis na registratie).

Zeespiegelstijging

12 december 2008
Sinds 11 december staat het rapport Onderzoek naar bovengrensscenario's voor klimaatverandering voor overstromingsbescherming van Nederland op de website van de Deltacommissie. Dit was aanleiding voor het KNMI er een opiniestuk over te schrijven. Een reactie (zie ook het opiniestuk in de Volkskrant van 24 september)

Klimaatscenario's

11 oktober 2008
De Deltacommissie gaat uit van een maximum klimaat scenario. Is het allemaal wel nodig als de ontwikkelingen meevallen? Waarom wordt voortdurend uitgegaan van de meest ongunstige scenario's?

Opinie

24 september 2008
De Deltacommissie gaat uit van een maximum klimaat scenario en 1.30 meter zeespiegelstijging. Zijn alle maatregelen wel nodig als de ontwikkelingen meevallen? In de Volkskrant van 24 september geven Louise O. Fresco en Cees Veerman antwoorden op de belangrijkste kritiek op het advies.

Klimaatscenario's

1 oktober 2008 
Er komen veel vragen binnen over de klimaatscenario's die de Deltacommissie heeft gebruikt. Hierover staat informatie in  Bijlage 3, scenario's.pdf.
Ook kunt u hiervoor terecht bij het KNMI: http://www.knmi.nl/klimaatscenarios/aanvullend/DC/index.php

SAMEN WERKEN MET WATER

3 september 2008 - 14:00 uur
SAMEN WERKEN MET WATER heet het eindadvies van de nieuwe Deltacommissie. Commissievoorzitter Veerman overhandigde het advies in Den Haag aan minister-president Balkenende en staatssecretaris Huizinga-Heringa van Verkeer en Waterstaat. persbericht_def_080901.pdf

Rapport Deltacommissie

3 september 2008
Vanaf 14:00 uur kan het het advies van de commissie bekeken en gedownload worden van deze website.
Dossier Deltacommissie NOS journaal

Presentatie rapport Deltacommissie

3 september 2008
Vandaag presenteert de Deltacommissie haar eindrapport aan minister president Balkenende en staatssecretaris Huizinga. De presentatie zal plaatsvinden in het Bel Air Hotel tegenover het Catshuis in Den-Haag en wordt vanaf 14.05 live uitgezonden, op Nederland 1, door de NOS.
Het rapport bevat aanbevelingen voor het klimaatbestendig maken van Nederland in de komende honderd jaar. De voorzitter van de commissie is voormalig minister van landbouw Cees Veerman.

High res foto Deltacommissie

1 september 2008
deltacommissie foto jpg 9,66 MB

Uitnodiging aan de pers

Den Haag 27 augustus 2008
De Deltacommissie nodigt u uit voor de persconferentie ter gelegenheid van de aanbieding van haar advies aan het kabinet over de waterveiligheid van Nederland.
Plaats en tijd: 3 september, 14.00 uur in de Deltazaal van Hotel Bel Air, Johan de Wittlaan 30, Den Haag