De Leden†††|†††Tracy Metz

Schrijfster en journaliste Tracy Metz is redacteur in deeltijd bij NRC Handelsblad, gastonderzoeker bij het Ruimtelijk Planbureau en lid van de Raad voor het Landelijk Gebied, het adviesorgaan van het ministerie van LNV.

Loopbaan:

  • Sinds 1986 redacteur bij NRC Handelsblad op diverse redacties
  • sinds 1 april 2008 is als gastonderzoeker aan het Ruimtelijk Planbureau verbonden. Zij werkt aan een project met de werktitel Downtown Revisited: De binnenstad van de toekomst.
  • Het komende academische jaar (2008 2009) heeft de Amerikaanse universiteit Harvard haar een Loeb Fellowship toegekend. Zij gaat haar tijd aan Harvard gebruiken om research te doen voor het RPB-boek over downtown.
  • Verbonden aan het Lincoln Institute of Land Policy, een nonprofit instelling die in 1974 werd opgericht to improve the quality of public debate and decisions in the areas of land policy and land-related taxation.

Tracy Metz komt oorspronkelijk uit CaliforniŽ. Zij schrijft over architectuur, stedenbouw en landschap, zowel in Nederland als in de Verenigde Staten, onder andere als internationale correspondent voor Architectural Record. Zij is auteur van een aantal boeken, waaronder PRET! Leisure en Landschap, over de invloed van onze vrije tijd op onze omgeving en Nieuwe natuur, een reportage over veranderend landschap. De nieuwe kaart, Atlas van Nederland in 2005, Op de grond, observaties vanuit Harvard.