login »
20 juni 2022

Stop het stapelen: preventieplan zorg + veiligheid

Een opeenstapeling van problemen kan iemands leven volledig ontwrichten en leiden tot ernstige fysieke en psychische klachten. 'Stop het stapelen: preventieplan zorg + veiligheid' biedt gemeenten een handvat om schrijnende situaties, escalatie en veiligheidsissues vóór te zijn.

Beschrijving

'Stop het stapelen’ is bedoeld voor gemeenten en richt zich speciaal op beleidsambtenaren die opereren op het snijvlak van het sociaal domein en zorg en veiligheid. Het is geen kant-en-klaar concept om multiproblematiek te voorkomen maar het helpt om te komen tot een werkbare preventieve aanpak die leidt tot een fijner en stabieler leven voor inwoners, minder veiligheidsrisico’s en minder druk op organisaties in de zorg- en veiligheidssector en gemeenteambtenaren.

Het preventieplan is een initiatief van de VNG en gemaakt in samenwerking met de gemeenten Utrechtse Heuvelrug, De Bilt en Aa en Hunze, stichting Attenta, ervaringswerkers Désiré van Pel, Cassandra Barkman en Heleen Wadman van InBegrepen, collectief voor ervaringskennis, Anne Czyzewski en de leden van het regioteam Zorg en Veiligheid van de VNG.

Organisatie

VNG

Downloads